HDML

Novosti

Osnovano Hrvatsko društvo mladih liječnika

IMG_56788

U četvrtak 27. lipnja 2013.g. u prostorijama Hrvatskoga liječničkog zbora održana je osnivačka-obnoviteljska Skupština Hrvatskoga društva mladih liječnika (HDML) Hrvatskoga liječničkog zbora. Ovo društvo je osnovano 2000. godine, ali je zbog neaktivnosti ugašeno odlukom 117. Skupštine HLZ-a 2009. godine.

Skupina mladih liječnika različitih profila i afiniteta uvidjela je kako se redovno pri zapošljavanju, u radu, napredovanju te stručnom usavršavanju suočava sa sličnim problemima čijem bi rješavanju trebalo sustavno pristupiti. Sukladno tome se javila ideja kako bi u mnogome osnivanje predstavničkog tijela mladih liječnika pomoglo pri rješavanju problema specifičnih za dobnu skupinu liječnika do 35. godine života.

Na početku osnivačke-obnoviteljske Skupštine HDML-a nazočne je pozdravio predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof. dr. Željko Krznarić poželjevši mladim liječnicima puno ustrajnosti, uspjeha i sreće u svom budućem djelovanju.

Za predsjednika Hrvatskoga društva mladih liječnika jednoglasno je izabran Danko Relić, dr. med., a za prvog dopredsjednika Jakov Ivković, dr.med.